Dorința de a avea un copil

  • Vă doriți un copil?
  • Nu reușiți să rămâneți insărcinată?
  • Cum puteți obține ajutor în Germania în această situație?

Multe cupluri își doresc un copil. Dacă după cel mult un an de relații sexuale regulate și neprotejate nu apare sarcina, atunci se poate pleca de la premiza că există o tulburare a fertilității. Cauzele acesteia sunt de găsit la femei și la bărbați în egală măsură. Ele pot fi creșterea în vârsta și tulburări hormonale sau genetice, infecții și multe altele.

Este bine de a începe prin a analiza la bărbat - pentru că este un examen simplu - calitatea spermatozoizilor.

Analizele la femei sunt de obicei mai complicate și sunt necesare mici intervenții chirurgicale.

Când s-a găsit cauza pentru tulburarea fertilității, întrucât procesul dvs. de solicitare de azil este eventual încă în derulare și ca atare nu aveți încă o asigurare de sănătate, acest lucru va însemna că pentru tratamentul de reproducere umană asistată medical costurile ridicate vor trebui plătite de către dvs. Dar chiar și dacă sunteți membru într-o asigurare de sănătate va trebui să vă așteptați la plata unor costuri suplimentare.

Tratamentele de reproducere umană asistată medical variază de la tratamente hormonale, donare de spermă la inseminarea artificială (fertilizarea in vitro FIV și injectarea introcitoplasmatică de spermatozoizi ICSI).

Consiliera dvs. de la donum vitae vă oferă informații cu privire la fertilitatea dvs., procesele fizice, șansele și riscurile diverselor tratamente.

O dorință neîmplinită de a avea un copil poate avea un efect foarte apăsător asupra vieții dvs. și a relației de cuplu.

După șocul în urma unei diagnozei - neputința de a concepe un copil pe cale naturală - urmează o perioadă plină de tulburări fizice și psihice, speranță, așteptare și dezamăgiri. Deseori apar conflicte în viața de cuplu.

Prin serviciile noastre de consiliere vă însoțim prin această perioadă dificilă din viața dvs. Vă consacrăm timpul necesar pentru a vă sfătui cum să faceți față situațiilor de tristețe, furie, invidie și sentimentelor de vinovăție. Vom discuta împreună despre semnificația pe care o are dorința de a avea un copil la dvs. în țară, eventuala presiune exercitată de către familie și încercăm să găsim împreună alternative pentru a putea avea un copil pe cale naturală.