Diagnosticul prenatal/ Consultații prenatale:

În Germania, aproape toți bebelușii se nasc sănătoși.
Pe perioada în care sunteți însărcinată și în timpul nașterii veți putea simți că sunteți în siguranță și îngrijită în mod competent.

Aproape toate femeile însărcinate merg în Germania - chiar dacă sunt sănătoase - la medicul ginecolog sau la moașă pentru consulturi periodice în timpul sarcinii.
În acest context se efectuează și 3 ecografii.
Dvs. puteți decide, dacă doriți să se efectueze analize speciale pentru depistarea anomaliilor la bebeluș. În egală măsură aveți dreptul de a renunța la astfel de analize.

Medicul ginecoloc vă va oferi și efectuarea unor consulturi prenatale suplimentare (diagnosticul prenatal), care pot depista eventuale boli sau malformații la bebeluș.

Aceste consulturi pot avea un efect liniștitor asupra dvs., dar și apăsător, întrucât în majoritatea cazurilor depistate nu există tratament pentru bebeluș. În plus, aceste consulturi de obicei nu pot da rezultate exacte cu privire la gradul de gravitate a bolii sau a dizabilității. Noi vă stăm la dispoziție pentru consiliere în luarea deciziei în favoarea sau împotriva consultațiilor prenatale. (Aceste consultații pot fi foarte costisitoare).

Dacă s-a constatat o anomalie la bebeluș, vă vom sprijini intensiv la pregătirea nașterii lui.

Vă vom oferi informații despre serviciile de sprijinire a părinților care așteaptă un copil cu dizabilitate.

Bebelușul dvs. va beneficia de cea mai bună îngrijire înaintea și în timpul nașterii. După naștere va primi asistență medicală intensivă și sprijin din vreme pentru susținerea dezvoltării sale fizice și psihice.

Dacă nu găsiți nici o alternativă pentru întreruperea sarcinii, noi vă însoțim și vă sprijinim pentru a putea face față acestei decizii grele.